Grootste pompoenfestijn Benelux in Museum Klok & Peel

Geplaatst op maandag 8 oktober 2018

In museum Klok en Peel worden van 13 tot en met 21 oktober 2018 de Pompoendagen georganiseerd en zijn dagelijks te bezoeken van 12.00 uur tot 17.00 uur. In de afgelopen weken zijn meer dan 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept. En daarmee gebeurt van alles.

Net als in de nieuwe tentoonstelling “Peel aan Zee” wordt in de pompoenenwereld de oertijd zichtbaar gemaakt. Het wordt een mysterieuze wereld met Dino’s , Pompoenmannetjes en Pompoendieren. Je komt in deze mysterieuze wereld terecht via een haloweentunnel met uitgesneden pompoenen.

En er is nog veel meer te zien en te beleven. Vanaf de ingang van het museum wijzen de pompoenen de weg naar de tuin, waar je van begin tot eind wordt overrompeld door de herfstkleurenpracht van alle soorten en maten pompoenen en kalebassen. Er worden ook allerlei culinaire pompoencreaties aangeboden.

Kinderen kunnen Halloween-pompoenen uithollen en kaarsjes maken en hoeven zich geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht. En dan zijn er nog dagelijkse wisselende activiteiten, zoals entertainment met onder andere accordeonmuziek, grimeersessies en zelf pompoen-kaarsjes gieten.
Om te zien wat je met al die pompoenen kunt doen, mogen bezoekers best een hele middag uittrekken. En vanzelfsprekend biedt het entreekaartje ook toegang tot het museum, waar je behalve de 'Peel aan Zee' ook de grootste collectie luidklokken en beiaarden ter wereld kunt bewonderen.

Het entreekaartje voor het museum is tevens toegangsbewijs voor de Pompoendagen.