Oosterse dagen in Museum Klok & Peel

Geplaatst op vrijdag 17 augustus 2018

De oosterse klokken van het museum zien er bijzonder uit en hebben ook een bijzondere klank. Een klank vanuit de cultuur waarin zij zijn ontstaan. Op 25 en 26 augustus 2018 van 12.00 uur tot 17.00 uur, kunt u zich zelf in deze cultuur onderdompelen.

Hoogtepunt op zaterdag zijn optredens van een groep Taikidoki’s, die de kunst van het indrukwekkende Japanse trommelen ten gehore brengen en demonstaties Kuntao,  een vechtsport. Op zondag is er een bijzonder optreden van een Angklung, met bamboe-klankstaven en Pukulan Pentjak Silat, een Indonesische verdedigingssport.

Terwijl de kinderen zich prima bezig kunnen houden met vlindersudoko, tangram en knutselen, kunnen de ouders genieten van demonstraties bonsai-kweken, maar ook van Japanse kalligrafie -, origami - , ikebana - en yoga-workshops. Ook kunt u genieten van klankschalensessies of massages.

U kunt op de Oosterse dagen ook kennismaken met reiki, Chinese voet- en beenreflexmassages, shiatsu- en sensi-therapie en Japanse gezichtsmassage. Bijzonder zijn ook de geëxposeerde kimono's. Bezoekers kunnen ook een bloemenstempel achterlaten op een Sakuradoek.

En natuurlijk, geen Oosterse Dagen zonder oosterse hapjes én spannende vechtsportdemonstraties.

Kijk voor meer informatie over de Oosterse dagen op de website van Museum Klok & Peel.