Naar het Noorden in Klok & Peel

Geplaatst op dinsdag 17 april 2018

In de meivakantie kunnen kinderen in Museum Klok & Peel een leerzame doe-tocht door de museumzalen ondernemen. Thema is ‘schaarste in de oorlog’. Deze tocht is gebaseerd op het oorlogsboek ‘Naar het noorden’ van Koos Meinderts, vorig jaar bekroond met de Gouden Griffel.

Van kinderen vanaf 8 jaar die de puzzeltocht zelfstandig afleggen wordt inventiviteit gevraagd. Hoe zou je bijvoorbeeld de kachel stoken als er geen hout of kolen meer zouden zijn? Je hoeft niet alleen op zoek te gaan naar antwoorden je kunt ook dingen zelf beleven. Zo kun je een radio stroom geven, niet door een stekker in het stopcontact te steken, maar door te fietsen!

Kortom, een leuke puzzeltocht, ook voor jongere kinderen die door hun ouders of grootouders een handje worden geholpen. De tocht is te lopen van 21 april tot en met 5 mei 2018

Op de beide woensdagmiddagen in de meivakantie kun je vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur in de Oranjerie zelf ‘oorlogseten’ bakken en proeven.

Buiten de gebruikelijke entree hoeft er niet extra voor de activiteit te worden betaald. Ook goed om te weten: de gezins- of seniorenpas voor 25 euro is weer beschikbaar. Hiermee kunnen ouders of grootouders sámen met hun (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum tot het eind van het jaar onbeperkt bezoeken. Museum Klok & Peel ligt aan de Ostaderstraat 23 te Asten.

Voor meer informatie over het museum kunt u terecht op www.museumklokenpeel.nl