Verken je eigen familiegeschiedenis

Geplaatst op woensdag 3 januari 2018

Het Genealogiecafé opent op maandag 8 januari 2018 de deuren. Van 18.30 uur - 20.30 uur is iedereen welkom in de bibliotheek in het Huis van de Gemeente in Panningen.

In de databanken van PeelenMaasNet is veel informatie te vinden voor het maken van stambomen. Om mensen te helpen hun eigen familiegeschiedenis te verkennen is het Genealogiecafé de ideale plek. Vrijwilligers van PeelenMaasNet helpen bij het zoeken van gegevens in de bevolkingsregisters en informatie via foto’s en de beschrijvingen daarbij. Maar ook oude documenten en zeker de gedigitaliseerde lokale weekbladen bevatten een schat aan informatie.

PeelenMaasNet is het digitale geheugen van Peel en Maas. Het erfgoednet met historisch materiaal, van de regio Peel en Maas is een initiatief van verschillende verenigingen uit de gemeente. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties. Op de website zijn historische foto’s, objecten, video’s, documenten, oude weekbladen, bevolkingsregisters te vinden. Er worden ook regelmatig webexposities gepubliceerd.

In de maanden januari t/m juni 2018 kunt u het Genealogiecafé in het Huis van de Gemeente bezoeken van 18.30 uur tot 19.30 uur op:

  • maandag 19 februari
  • maandag 12 maart
  • maandag 9 april
  • maandag 14 mei
  • maandag 11 juni