Taxateur Arie Molendijk op 15 juni 2017 bibliotheek Panningen

Geplaatst op donderdag 18 mei 2017

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam is donderdag 15 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur aanwezig in de bibliotheek in Panningen om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Taxaties

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom. Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi.

Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies over restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.  Op 18 november 2017 is hij aanwezig in de bibliotheek in Baarlo.

Kosten

Een taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken. Kijk ook op de website www.molendijkboeken.nl.