Boeken, films en foto's Kessel en Kessel-Eik

De papieren uitgaven van de eerste drie boekjes worden bij het VVV in Kessel en de gemeente Peel en Maas voor € 2,50 verkocht.

Boeken

 • De burcht van Kessel

  Op 17 november 1944 voltrok zich het noodlot aan de burcht van Kessel. Terugtrekkende Duitsers brachten er springladingen tot ontploffing en een daarop volgende brand deed de rest. En toch... zoals de zware ovaalvormige ringbuur met de beide uitspringende torenaanzetten daar gelegen is op de top van een heuvel langs de Maas, vragen wij ons af, of we ook niet wat gewonnen hebben.
   
 • Schets van Aldenghoor's geschiedenis (PDF, 2.8 MB)

  Acht eeuwen geschiedenis van het Hof en het Kasteel Aldenghoor en van zijn Bezitters. Uit oude en geheel nieuwe bronnen verzameld en bewerkt door Father M. Keizer, leraar M.O. Geschiedenis op "Aldenghoor" Haelen (L).
   
 • St. Anthoniusmolen Kessel (PDF, 9.2 MB)

  De huidige St. Antoniusmolen te Kessel is de enige resterende windmolen van Kessel. Tot 1944 heeft zij haar plaats moeten delen met een andere windmolen van het standaardtype, de molen bij het Kapelke.
   
 • Kessel Toen (PDF, 29.2 MB)

  Een verhalenbundel van en over Kessel, door A. Hendricks in 1973. Met zes pentekeningen van W. Nieskens.
   
 • Documentatiecentrum Heemkundevereniging Helden

  Informatie op het gebied van stamboomonderzoek, de geschiedenis van Helden en omstreken en de algemene geschiedenis van Limburg en Nederland.